ADA APA DENGAN BIJI APRIKOT ?

Temui vitamin B17 dari sumber asli. Adakah anda tahu bahawa keremajaan kulit dan ketahanan imun badan bergantung kepada berapa tingginya vitamin B17 di dalam tubuh kita?


Sebagaimana biji-bijian yang lain Biji Aprikot amat berkhasiat dan antara nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau disebut Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air.
B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya hanya kerana B17 rasanya sedikit pahit, maka tabiat pemakanan kita hari ini di negara membangun telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17.


Amigdalin (Vitamin B17) dapat diperolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam diet pemakanan kita harus ada B17. Jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh di hidapi penyakit kanser. Selain dari biji apricot (Apricot Kernels) B17 juga boleh di perolehi dari badam pahit (amigdalin mempunyai rasa pahit) , epal pips, benih-benih anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji benih yang lain.

B17 akan hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia termasuk sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir. Enzim yang terdapat dalam sel kanser dapat membuka kunci amygdalin maka terhasillah dan tindakbalas metabolik badan yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah.


Kebiasaan sistem pertahan tubuh mampu menghalang dan menghapuskan sel kanser ini tetapi semasa berlaku stress atau sakit, maka sistem pertahanan tidak berupaya melawan sel-sel kanser ini. Terdapat banyak cara yang anda boleh gunakan untuk melawan kanser. Salah satu ialah dengan cara membina sistem imun supaya ia menjadi sangat kuat dan dapat melindungi anda dari kanser. Satu lagi adalah menggunakan supplement with antioxidants yang dapat melawan carcinogens dalam badan anda. Bagaimanapun, B17 menggunakan cara yang sangat unik. iaitu secara langsung menyerang sel kanser ( directly attacks cancer cells). Maka hasilnya jauh lebih baik dari cara yang telah saya sebut di atas.


Oleh itu biji aprikot merupakan penyumbang B17 paling baik untuk membina sistem imun manusia. Cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaAllah seumur hidup anda terpelihara dari terkena penyakit kanser khususnya dan juga lain-lain penyakit amnya.

Fakta logik dan sains menunjukkan bukti bahawa kehadiran enzim-enzim dan scientific chemistry dalam badan manusia adalah benar-benar berlaku. Mana-mana ahli biokimia atau ahli toksikologi di seluruh dunia telah mengesahkan berlakunya proses ini. FDA ( merupakan badan yang mengawal ubat-ubatan dunia ) telah mencabar pakar-pakar penyakit kanser dan ahli biokimia untuk menunjukkan bukti penemuan bahawa enzim laetrile dari biji Apricot dapat membunuh sel kanser. FDA mendapati terdapat bukti kukuh bahawa laetrile atau Vitamin B17 benar-benar dapat membunuh sel kanser. Atas kepentingan kewangan dan politik, mereka telah merahsiakan penemuan ahli biokimia tersebut. Perkara ini juga terjadi pada penemuan penawar HIV yang telah di rahsiakan. . Mudah mudahan segala maklumat yang anda perolehi dapat menyelamatkan orang-orang yang anda cintai.

Ini merupakan berita baik bagi mereka yang tercari-cari alternatif penjagaan kesihatan diri yang murah dan AMAT SEMULAJADI dari CIPTAAN ALLAH s.w.t kepada hambanya. Tugas kita hanya mencari penawar, bila ketemu hargai lah khasiatnya.


Infomasi2 diatas ini dipetik dari : World Without Cancer by G. Edward Griffin (American Media, California, 1974 and 1997). For testimonies of cancer sufferers treated with laetrile and nutrition therapy read Alive and Well (American Media, California, 1994) by Philip E Binzel, Jr., M.D. and see ‘Vitamin B17 therapy - does it work?’ See also ‘’Cancer Prevention - A Change In Our Diet’.

Antara klinik dan hospital yang mengggunakan Vitamin B17 Apricot Seed

The Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia , The Kroiss Cancer Center , Austria Immuno Augmentative Therapy Center , Bahamas , Ozone Research Center , Havana , Cuba Center for Integrated , Vancouver , Kanada , HOC Center for Progressive Medicine , Kanada , Kelowna Naturopathic Clinic , Kelowna , Kanada , Brackendene Clinic , England , The Bristol Cancer Help Center , England , The Issels Cancer Treatment , England , Bio Med Klinik , Jerman , Klinik St Georg , Jerman , Optimum Health Centre , Hong Kong , United Cancer Research Institute , Hungary , The East Clinic , Ireland , Sant Orsola Malpighi Hospital , Bologna , Itali Holistic Keihoku Hospital , Tokyo ,Jepun , Oasis Hope of Hospital , Tiguana , Mexico , Hospital de Diagnostico , San Salvador , J. Buxalleu Font , Barcelona , Sepanyol ,. Las Mariposas Clinic , Malaga , Sepanyol , Spring of Life Therapeutic Cancer, Afrika Selatan .

3 comments:

nurul ayuni said...

time kasih sbb jual produk ni..adik sy pengidap kanser dara/leukimia thp 1.. mmg tg mencari2 bnda yg ade byk vitamin b17 nih,,alhamdulillah, kt cni ade jual..time kasihh byk2 sgt..(tetibe rs nk nanges,huhu)

Anonymous said...

Sya pernah tbaca ttg vit17 drp satu artikel (doktor pakar) dan pernah mcari vit17 dr sumber aprikot di satu farmasi.Jawapan ahli farmasi tsbt, ianya vit yg merbahaya jika diambil tanpa kawalan.Hanya dijual utk pesakit yg mjalani rawatan kimoterapi.Sya agak keliru...

Asharilatul Akmar said...

Semua vit atau makanan harian kita kalau diambil secara berlebihan akan membahayakan kesihatan. Berlebihan itu bagaimana kena pastikan. Saya sendiri mmkan dlm 60biji sehari. Utk maklumat lanjut sila ke www.worldwithoutcancer.org.uk